Niké složila BZ a BZH!

Niké se svými poháry za vítězství

Minulý víkend naše Niké úspěšně složila BZ a BZH v I. ceně, se samými čtyřkami a dokonce se stala vítězkou obou zkoušek!

Přiznám se, že v takový úspěch jsem vůbec nedoufala… Niké byla při výcviku hodně tvrdohlavá. Barva i stopa jí šly dobře, ale disciplínu „odložení“ bojkotovala všemi možnými i nemožnými způsoby :-). Pokaždé vymyslela něco nového a byl to neustálý boj o to, která z nás to dříve vzdá. Neměla jsem k tomu moc daleko a ještě 2 dny před zkouškami jsem váhala, jestli na ně vůbec půjdeme… Nakonec jsem se rozhodla, že to zkusíme. Niké se zachovala jako rozumná a velká „holka“ 😀 (nebo se jí mě zželelo?? :-)) a vše zvládla s naprostým přehledem. V sobotu se jí šoulačka opravdu povedla, zhruba 18 hodin starou barvu vypracovala s temperamentem jí vlastním a 5 minut odložení k mému velkému překvapení zvládla v sobotu bez jediné chybičky. Byla jsem šťastná a dojatá. Druhý den nás čekaly barvářské zkoušky honičů, kde je odložení ještě náročnější než na BZ. Pro mě bylo těch 10 minut nekonečně dlouhých, ale Niké to zvládla s naprostým klidem… Stopu černé zvěře vypracovala opravdu krásně a na konci předvedla ukázkové chování u kusu… Mám z Niké obrovskou radost, stala se lovecky upotřebitelnou fenou a může tak být plnohodnotným pomocníkem při dosledech spárkaté zvěře.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Zkoušky a výstavy a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.